„Да счупиш крак”, пожелава Анна-Мария на Наско Д.
Последно обновяване
29 Май 2013 в 14:55 ч.


Заглавно изображение на новината

Атанас Дичовски или просто Наско, ученик от Националната априловска гимназия е талантлив изпълнител на съвременна поп музика. Както се оказва от разговора на Анна- Мария Иванова с Наско, музиката е част от самата същност на младия певец.

„Всичко започна в „далечната” 2010 г.”, спомня си Наско за своето запознанство с Анна-Марияи пребиваването си в хора на гимназията.

„Ние се познавахме отпреди, но тук си паснахме много. И двамата сме много луди. Наско се задържа малко в хора, тъй като започна самостоятелната си кариера”, казва с усмивка Анна-Мария.

Двамата са участници в проекта „Да станем независими журналисти, истината ни прави свободни”.

Когато Наско отиде при Талеви, госпожата по музика беше доста разочарована. Не само защото има много малко момчета в хора. Но тогава започна едно голямо негово увлечение, помня, че ходехме по книжарниците да принтираме текстове на песни. После дойдоха първите му концерти, появиха се фенове, качваха негови клипчета в YOUTUBE. „Когато един човек обича музиката си личи. Наско просто не спираше да пее, дори по време на час. Нужно беше някой да му даде старт. С отиването на хор много му допадна да работи с хора и да пее”.

Наско споделя, че обича музиката от много малък. От 5-6 годишен пее в къщи. Преди две години решава да отиде в студиото на „Звезди в аванс”. Първата песен, която запява там е на Киора „Вярвам в теб”. „Тръпката преди излизане насцена няма да изчезне никога”, убеден е Наско. Както много певци и той има своите късметлийски предмети. Синджирче, на което има касетка и слушалки е неговия талисман. „Суеверен съм, надявам се никога да не ми се случи да забравя текст на песен”, споделя Наско. А на въпроса на Анна-Мария дали групата от „Звезди в аванс” си помага и преди концерт всеки пожелава ва другия да „счупи крак”, Наско казва, че са много единни и между тях няма завист.

Пожеланието „да счупиш крак” се нуждае от пояснение и Анна-Мария е готова с историята. „Преди векове, когато певците излизали на сцената се пляскало не само с ръце, но се тропало и с крака. Ако някой е много добър и го харесат тропането било толкова силно, че се случвало някой да си счупи крака. От там и пожеланието, което означава – много да те хасерат”.

„В школата сме приятели, подкрепяме се, няма завист за успех. Радваме се на успехите на останалите. Едно цяло сме”, пояснява Наско.

Двамата с Анна-Мария не са правили професионален дует, но понякога се пробват как звучат дори когато вървят по улицата.

 

 

"Този проект се реализира с финансовата подкрепа на програма "Младежта в действие", администрарана в България от Национален център Младежки европейски програми и инициативи". Съдържанието на настоящия документ не отразява позицията на ЕВропейската общност, програма "Младежта в действие" или НЦЕМПИ"     

 


Щракни тук, за да коментираш новината