Любителка на китайските компютърни игри се вживя в ролята на квестор
Последно обновяване
02 Юни 2015 в 16:04 ч.


Заглавно изображение на новината

Общинска съветничка, любителка на китайските компютърни игри, се вживя в ролята на квестор и се разпореди къде могат и къде не да стоят журналисти в пленарна зала на местния парламент. Срамната сцена се разигра по време на последното заседание на Общинския съвет в Габрово.

Докато обществеността се вълнуваше от темата "за или против спирането на тролеите в Габрово", Даниела Георгиева, представляваща партия "Атака", се погрижи за собствения си медиен комфорт. Националистката се обърна към седналата зад нея репортерка, запита я каква е и след като получи необходимата информация се разпореди всеки да си знае мястото. Според Георгиева представители на тъй наречената четвърта власт нямат място на масите, разположени на редовете за съветниците.

Разбира се добре е да уточним, че точно това място не е предназначено за местни парламентаристи, а масата просто допълва един от редовете. Тя често е използвана от журналисти, като удобна за писане и даваща възможност да се правят добри аудио записи.

Точно пред него, за лош късмет, сяда и съветничката от "Атака". Преди няколко месеца позицията позволи на репортери да видят, че Даниела Георгиева се е отдала на китайската игра Маджонг на лаптопа, който й е даден, за да гласува в качеството си на местен парламентарист, както и да го ползва за друга работа, свързана с дейности за благото на местната общност. Едва ли играта Маджонг е сред тях.

Пропъдената репортерка беше толкова шокирана от отношението, че не успя да реагира и за да избегне скандал наистина се премести.

Ситуацията, обаче, повдига много важен въпрос за отношението към медиите и техните представители.

Дали мястото на отразяващите заседанията на местния парламент репортери е сред общата публика, където да се бутат с лакти, да се чудят на кое коляно да сложат бележника и къде диктофона си?

Дали отредените специално за медиите места са достатъчни?

Работа ли е на съветниците да се разпореждат кой къде да сяда в местния парламент?

Последният въпрос има много ясен отговор. Да, работа им е! И би било добре да го вземат като решение на колективен орган. Даниела Георгиева може да е само един глас в този случай. При това ще го даде електронно - чрез същия този лаптоп, който Община Габрово е закупила за нуждите й на местен парламентарист, и на който тя бе заснета за играе Маджонг по време на пленарна сесия.

Но не е работа на никой съветник да си гарантира безметежно прекарване на времето по време на заседания (платени при това), като щъка игрички на който и да е компютър, най-малко на служебния. Нито пък да мести по собствено хрумване журналисти, за да не я снимат колко е напреднала на Маджонг.


Щракни тук, за да коментираш новината