Младежи, обучавани от фондация Граждански форум, станаха част от четвъртата власт
Последно обновяване
02 Октомври 2013 в 14:23 ч.


Заглавно изображение на новината

Младежите, които взеха участие в проекта "Да станем независими журналисти, истината ни прави свободни", получиха сертификатите си като представители на четвъртата власт. Днес от 10.20 часа в Актовата зала на Националната априловска гимназия ръководството на фондация "Граждански форум" официално връчи дипломите. Това стана в присъствието на директора на учебното заведение Снежана Рачевиц и преподавателя по журналистика и репортер на вестник "100 вести" Светлозар Стефанов.

Преди това младежите от Дома за деца лишени от родителски грижи, които са активни доброволци по проекта, също получиха своите сертификати на журналисти. 

Инициативата на фондация Граждански форум, "Да станем независими журналисти, истината ни прави свободни", се реализира от средата на януари до края на юни. Участниците се обучаваха на съвременна интернет и радио журналистика, водиха предавания и публикуваха статии в печатни издания и сайта на радио TS.

Сертификатите, които младежите получиха, имат характер на официален образователен документ и се признават от всички страни в ЕС.


Щракни тук, за да коментираш новината