Първият екскурзовод на Етъра се включи в конкурс на музея
Последно обновяване
29 Май 2013 в 14:56 ч.


Заглавно изображение на новината

Маргарита Мънчева, първият екскурзовод в Етнографския музей на открито се включи в конкурса „Моят първи спомен от Етъра”. Проявата има национален характер и се провежда от 1 март до 15 април, като целта е да се съберат повече материали /снимки и други предмети/, с които хората свързват своето първо пребиваване в уникалното селище.

Пред репортерите на радио TS Христо и Анна-Мария уредникът Благовеста Божинова сподели, че досега в конкурса са се включили 21 души.

В писмото си Маргарита Мънчева, първи екскурзовод на Етъра, споделя спомени за построяването на музея, за пребиваването на политически лидери и известни хора от 60-те години.

Предвижда се събраните като първи спомен предмети да бъдат показани в специална изложба на Етъра. По-късно колекцията ще може да бъде видяна в центъра на Габрово. Събраните предмети ще бъдат съхранявани във фонда на ЕМО Етъра.

екип на радио TS, проект "Да станем независими журналисти, истината ни прави свободни"

 

"Този проект се реализира с финансовата подкрепа на програма "Младежта в действие", администрарана в България от Национален център Младежки европейски програми и инициативи". Съдържанието на настоящия документ не отразява позицията на ЕВропейската общност, програма "Младежта в действие" или НЦЕМПИ"     

 


Щракни тук, за да коментираш новината