Ред Бой стана интер-шампион, манксът пожъна успехи у нас и в чужбина
Последно обновяване
18 Ноември 2013 в 16:05 ч.


Заглавно изображение на новината

Безопашатият габровски котарак Ред Бой бе обявен за интер-шампион. Голямото признание стана факт с връчването на наградата по време на международна изложба в музей "Земята и хората" в София, проведена през почивните дни. Това пише http://dariknews.bg.
Ред Бой е наследник на габровските безопашати котки от породата Манкс. Той пожъна големи успехи в София, Букурещ и Констанца. Вече има две шампионски титли и с третата става интер-шампион. Ред Бой е на четири години, а за да получи признанието на международното жури трябва да отговаря на всички характеристики на своята порода. Той е с масивно тяло и голяма глава. по-дългите задни крака му придават вид на заек, ако бъде гледан отзад, когато бяга. В същото време се оценява и характера на котката. Манксовете са дружелюбни, привързват се към стопаните си, не проявяват агресия. Ред Бой е точно такъв, като в добавка на своята уникалност няма никаква опашка по рождение. Пълното му име е Ред Бой Розмар, като последното е името на развъдника, където живее.

"След като Ред Бой вече има трите необходими сертификата и стана интер-шампион, на негово място започва да се състезава белият манкс Тангра", споделя Розмари Казасова, собственик на развъдник "Розмар".


По време на изложбата габровският развъдник се е представил и с малки бенгалски котенца, които са удостоени с приз "Най-добро котило".
"Бенгалската котка е една от най-редките на земята. Селекцията започва през 60-те години на миналия век, като в нея участва дивата леопардова котка, египетска мау и други. Заради дивата кръв, която носи, тази котка може да живее 30 години. Има две основни разцветки. Това са много игриви животни, не са агресивни, но са много страхливи. Който иска може да се запознае с тази порода на сайта http://bastet-bg.org/", уточнява Розмари Казасова.

 


Щракни тук, за да коментираш новината