Синият морал финишира в Плод и зеленчук
Последно обновяване
25 Февруари 2015 в 15:39 ч.


Заглавно изображение на новината

Много хора се изненадаха, когато в публичното пространство на Габрово се разшумя за едно политическо назначение.

Учудването не дойде от самия факт, че поредната оказала се с власт политическа формация започва да кадрува.

О, не! Никой не е толкова наивен да вярва в приказките за подбора на хора по професионален принцип.

Министърът на икономиката Божидар Лукарски вече е шеф на Антоан Згрипаров не само по партийна линия. От януари местният син лидер е назначен за управител на "Плод-зеленчук" ЕООД - Габрово. Принципал на дружеството е ръководеното от министър Лукарски ведомство.

Търговско дружество "Плод-Зеленчук" ЕООД е правоприемник на предприятие "Булгарплод" гр. Габрово.

В случая изненадата дойде от факта, че още съществува "Плод и зеленчук", а не че някой е назначен да го ръководи.

Всъщност става въпрос за малка фирма, поне така изглежда от официалната информация. Капиталът на дружеството понастоящем е 29 940 лева.

Според справката с официалния сайт на СДС Антоан Згрипаров е завършил НСА София със  специалност "педагогика" и има собствен бизнес.

Какво прави тогава във фирма с капитал под 30 000 лева? Кой ще му управлява частния бизнес, би се запитал всеки нормален човек.

Или пък министър Лукарски е решил да вдига на крак икономиката на страната чрез връщане към живот на познати родни марки, каквато безспорно е "Булгарплод" (в случая "Плод и зеленчук")?

Да! Това ще е точния отговор на въпроса. Затова министърът, който доказваше своята икономическа компетентност с присъствието на тъща си в държавната икономическа администрация на страната е направил назначението.

Очевидно е премисляно в дълбочина. А, тези които вече не вярват в приказките за подбора на хора по професионален принцип и го казват, или са хора злонамерени или все още не са вникнали в планът за възраждане на България чрез "Плод и зеленчук". Дело, достойно за големи политически фигури, успехът на което би се гарантирал само, ако то бъде осъществено от точни, проверени и лоялни хора.

Заблуждаващ е изводът, че в СДС просто нищо ново не са научили и нищо старо не са забравили. До голямата приватизация, гнилите плодове от която ще ни горчат още много време, всяка дошла на власт политическа формация масово слагаше директори и управителни тела на дружества.

Е, да припомним, че фирмите бяха държавни. Но съответните партии подхождаха към тях като към свои, което да кажем е нормален начин на мислене в българските политически среди.

Този подход го има и сега, там където е останала държава. И ако едни назначават във ВиК-сектора, например, на СДС им е останал само "Плод и зеленчук". Там финишира и синия морал.

Както казах вече, който мисли така е на грешен път и не познава дълбочината на замисъла за възраждане на българската икономика.

Но дори някой да е толкова непрозорлив, та да си позволи да мисли така, това не изключва факта, че той би могъл изпитва голямо уважение към многото хора в България, които са давали гласа си за дясно управление (в това число и на СДС).

Да, може да не споделя съвсем такъв политически поглед, но изпитва уважение към дясно мислещите хора. Защото са мислещи. И ако морала на едно партийно ръководство може да финишира в "Плод и зеленчук", морала на един дясно мислещ човек не би трябвало да се окаже в същата ситуация.


Щракни тук, за да коментираш новината